Stirile ZileiTârgu-Jiu

Prefectul de Gorj: Nu voi permite ca această bătaie de joc să continue!

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a anunţat că are în plan să organizeze o nouă întâlnire pe tema staţiei de sortare deşeuri, chiar la locaţia propusă de municipalitate, lângă pădurea dintre cartierul Bârsești şi comuna Leleşti.

Joi după-amiază, prefectul a organizat o şedinţă de lucru pe tema amplasării staţiei, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului, dar şi cetăţeni din zona Slobozia, afectată de mirosul de la groapa de gunoi a judeţului. Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, anunţase anterior că nu vor participa reprezentanţi ai municipalităţii.

„Nu mă sfidați pe mine, domnilor. Sfidați cetățenii pe care îi reprezentați de ani de zile. Ignorați apelurile disperate ale locuitorilor din Slobozia, Ursați, Bârsești, Bălești, Lelești și Târgu Jiu. Sunteți indiferenți de aerul toxic pe care îl respirăm. Ignorați că tot mai mulți cetățeni își vând locuințele din aceste zone. (…) Exact voi, cei care sunteți vinovați de starea în care se află orașul și județul nostru astăzi, ați lipsit de la întâlnirea cu cetățenii: reprezentanții Primăriei Târgu Jiu, Consiliului Județean Gorj, Zonei Metropolitane și ADIS Gorj (asociația Consiliului Județean, responsabilă de salubrizare în județ). Este responsabilitatea voastră să demarați construcția stației de sortare și tratare a deșeurilor în județul nostru, așa cum era planificat încă din 2007. Tot voi sunteți responsabili de implementarea planului de management al deșeurilor în județul nostru. Fugiți de responsabilități, fugiți de dezbaterile cu cetățenii, așteptați soluții de la oricine altcineva și nu vă asumați niciodată nimic. Dacă Primăria Municipiului Târgu Jiu continuă cu această propunere, o să convoc o întâlnire care va avea loc chiar la locația respectivă. Nu voi permite ca această bătaie de joc să continue” a transmis prefectul, pe pagina de socializare.

Comment here