Ultima Ora

10:09 Incendiu devastator la fabrica de frigidere. Aproape 1000 de persoane au rămas fără locuri de muncă

Un incendiu de proporţii a cuprins, sâmbătă seara, fabrica Frigoglass din localitatea Sag, aflată la aproximativ 16 kilometri de Timişoara. Zeci de pompieri au intervenit în lupta cu flăcările. Au fost mobilizate mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă și au fost chemați și salvatori aflați în timpul liber.

După primele verificări s-a constatat că nu există victime. Reprezentanţii ISU Timiş urmează să stabilească exact de la ce a pornit focul.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, ISU Timiș a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflați în turele libere. Pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafața de aproximativ 10.000 mp, 37 de salvatori intervin cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor timișeni au fost dislocate forțe și mijloace de intervenție de la ISU Arad și ISU Caraș-Severin. Din informațiile primite, nu ar fi persoane surprinse”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Ulterior, au fost dislocate autospeciale și de la Alba Iulia și Hunedoara, care au venit în ajutorul pompierilor la Timișoara, întrucât incendiul de la Frigoglass era unul de proporții și foarte riscant, pentru stingerea căruia au fost necesare ore întregi. Pentru limitarea dezastrului, la locul intervenției, pompierii au scos în afară zonei afectate rezervoare cu substanțe chimice ori gaze extrem de periculoase, ciclopentan, izobutan, propan și GPL.

Fabrica avea în jur de 900 de salariaţi, dar făcea angajări masive. Este o companie cu acționar majoritar grec. Fabricau vitrine frigorifice și printre altele, lucrau cu lacuri și vopsele.

Comment here