Minerit și EnergieStirile Zilei

Cere investiţii în cariere şi termocentrale. Weber: România are nevoie de cărbune

Deputatul Mihai Weber spune că România are nevoie de Complexul Energetic Oltenia, în această iarnă, de aceea trebuie făcut un plan pentru asigurarea stocurilor de cărbune şi a investiţiilor necesare, în cariere şi termocentrale.

„România are nevoie de cărbune. Iarna care urmează este o încercare grea pentru țara noastră din multe puncte de vedere, dar în special din punct de vedere energetic. Având în vedere contextul european, în care toate statele întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu energie electrică și gaze, România trebuie sa apeleze la toate soluțiile pentru a traversa în siguranță perioada următoare” spune Weber.

Liderul PSD Gorj afirmă că CE Oltenia are nevoie are nevoie ugentă de investiţii în cariere şi termocentrale, de asigurarea fronturilor de lucru şi a personalului necesar.

„Nu ar fi pentru prima dată când energia pe bază de cărbune produsă de Complexul Energetic Oltenia salvează sistemul energetic național. De aceea, compania energetică din Gorj are nevoie urgentă de un plan de pregătire. Asigurarea stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă reprezintă cea mai importantă componentă a pachetului de măsuri. Asigurarea investițiilor de care este nevoie urgentă în cariere și termocentrale. Asigurarea fronturilor de lucru în cariere. Asigurarea personalului necesar. Asigurarea bazei materiale pentru exploatările și centralele pe cărbune” afirmă MIhai Weber.

Deputatul a pregătit o întrebare către Ministerul Energiei, pe această temă.

Comment here