Ultima Ora

10:07 Senator: Guvernul Cîțu îi lasă pe profesori cu buza umflată și anul acesta

Ministrul Educației amână creșterea salariilor profesorilor. Sorin Cîmpeanu a declarat, joia trecută, că, în opinia sa, salariile profesorilor nu vor putea creşte după rectificarea bugetară, deoarece sunt o serie de alte priorităţi în sistemul de învăţământ care necesită finanţare.

„Salariile profesorilor nu cred că vor putea creşte după rectificarea bugetară. Avem nevoie de o componentă care să asigure salariile pentru posturile create în plus generate de micşorarea numărului de elevi în clasă, avem nevoie de rectificare bugetară pentru salarizarea personalului din creşe, avem nevoie de creşteri bugetare pentru salarizarea surplusului de personal din grădiniţe, avem nevoie de creşteri pentru acoperirea programului ‘Masa caldă’, (…) avem nevoie de foarte multe lucruri şi trebuie să prioritizăm aceste creşteri”, a afirmat Cîmpeanu.

”Drepturile salariale ale profesorilor sau ale altor persoane din sectorul public, ale pensionarilor sau copiilor care trebuiau să primească alocații duble, pălesc în fața „priorităților” pe care le are actuala Coaliție de guvernare și devin insignifiante în comparație cu dobânzile uriașe pe care Guvernul le plătește pentru banii împrumutați care s-au cheltuit pe nu se știe ce” reacționează senatorul PSD Gorj, Cristi Rujan.

Comment here