Ultima Ora

10:04 Peste 2.000 de lideri PPE vin la București

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea Popularilor Europeni, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE, se vor reuni la Bucureşti, arată digi24.ro.

Congresul Partidului Popular European (PPE) se va desfăşura pe 6 şi 7 martie, la Romexpo, fiind găzduit de Partidul Naţional Liberal. Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Din PPE fac parte 84 de partide şi parteneri din 44 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene (Ursula von der Leyen) şi Parlamentului European (Roberta Metsola), şefi de stat sau de guvern din 12 ţări membre ale UE, zece membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic (178 de membri) din Parlamentul European.

Deciziile care vor fi luate în timpul Congresului PPE:

  • va fi adoptat Manifestul Partidului Popular European pentru alegerile europene din iunie 2024;
  • va fi adoptată strategia PPE pentru alegeri;
  • va fi votată Ursula von der Leyen drept candidat al Partidului Popular European pentru funcţia de preşedintă a Comisiei Europene şi pentru următorii 5 ani.

Comment here