Stirile ZileiTârgu Cărbunești

Directorul medical al Spitalului COVID Târgu-Cărbunești: Nu o să contest amenda

Medicul Mădălina Roibu, directorul medical al Spitalului din Târgu-Cărbuneşti, a fost amendat cu suma de 10.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică întrucât, la controlul efectuat după ce pacienții au rămas fără oxigen, s-a constatat că stocurile de medicamente erau goale. În magazia spitalului nu s-au găsit nici alcool sanitar sau mască oxigen.

Roibu consideră că sancţiunea a fost aplicată în mod injust deoarece medicamentele au fost solicitate la DSP, dar nu au fost aduse, arată adevarul.ro.

„Antiviralele se terminaseră în acel moment. Acestea se repartizează de către Ministerul Sănătăţii, prin DSP. Facem chiar de două ori pe săptămână solicitare, dar vin în cantităţi mici şi se termină foarte repede. Fraxiparina, care lipsea în acel moment din farmacie, era pe secţie, în aparatele de urgenţă. Pacienţii nu au rămas fără tratament. A fost o problemă cu furnizorii“, a explicat Roibu.

Pe lângă Fraxiparină, în stocul spitalului nu s-au găsit Remdesivir şi Tocilizumab. Medicul Mădălina Roibu a spus că nu va contesta amenda pentru a nu-și supune colegii unui stres suplimentar.

„Nu o să contest pentru că există proceduri în spital în care sunt implicaţi farmacişti şi asistente şefe, pentru că sunt foarte stresaţi şi muncesc foarte mult. Nu are rost să li se aplice amenzi altor persoane, care şi aşa sunt stresate în această perioadă“, a spus directorul medical.

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, a precizat că persoanele care au făcut controlul nu puteau decât să noteze în raport situația existentă.

„Noi, ca organ de control, constatăm doar că nu sunt aceste medicamente. Nu puteam să spunem că nu erau. Nu are legătură faptul că ne solicită, cu ce am constatat. Nu avem noi aceste medicamente, pentru a le pune la dispoziţie. Nu aveau mai multe materiale, nu doar aceste medicamente. Produsele de igienă nu existau pe stoc. Dacă s-a format această comisie de control, nu se putea specifica în raport că existau, dacă ele nu erau“ a declarat Stoian.

Comment here