Stirile ZileiTârgu-Jiu

Coregrafa teatrului a demisionat. „Niciun regizor nu a solicitat să lucreze cu dumneaei în acest an”

Mălina Andrei, coregraful Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu-Jiu, a demisionat vineri, pe motiv că i-ar fi fost impusă o fişă a postului cu care nu este de acord dar şi acuzând „exercitarea unei presiuni constante din partea conducerii T.D.E.G. prin manager, prin departamentul arte şi spectacole, cu susţinerea departamentului juridic”. Lucra în cadrul instituţiei din anul 2018.

Testrul susţine, însă, că, în acest an, Mălina Andrei „nu a fost cooptată în niciun proiect în calitatea de coregraf”, dar şi că a semnat fişa postului încă din luna iunie, încasând un salariu brut lunar de 9725 de lei.

„Ca urmare a speculațiilor apărute după publicarea unei adrese a coregrafei Mălina Andrei către instituția noastră, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” facem precizarea că doamna Mălina Andrei a luat la cunoștință de cele precizate în fișa postului și a semnat pentru documentul la care face referire, încă din luna iunie a acestui an, continuând să încaseze salariul lunar (9 725 lei brut) în toată această perioadă.

Contractul doamnei coregraf încetează în luna octombrie 2023, fiind angajată de fosta conducere pe perioadă determinată. Menționăm că, în anul 2023, doamna Mălina Andrei nu a fost cooptată în niciun proiect al teatrului în calitate de coregraf, mai exact niciun regizor nu a solicitat să lucreze cu dumneaei în acest an. Instituția noastră nu este un teatru muzical sau de revistă, ci unul dramatic, ceea ce înseamnă că situațiile în care este necesar un coregraf sunt rare.

Prin fișa postului, pentru care doamna Mălina Andrei a semnat la primire, i se cere prezența la locul de muncă, iar în perioadele în care nu este cooptată ca și coregraf în producția unui spectacol are obligația să întrețină nivelul maxim de pregătire a mijloacelor de expresie corporală, specifice actorului prin atelierele de mișcare, dans, tehnici de expresie ș.a.m., la inițiativa angajatului cât și a angajatorului.

Menționăm că doamna coregraf Mălina Andrei a avut acceptul și sprijinul d-nei manager pentru realizarea celor două proiecte propuse de către doamna coregraf în cadrul Programului Studio Act „Elvira Godeanu”” a transmis, vineri, conducerea teatrului.

Comment here