Ultima Ora

10:01 Congresul USR validează alegerea lui Drulă în funcţia de preşedinte al partidului

Congresul USR validează, sâmbătă, într-o şedinţă online, rezultatul votului pentru preşedinţia partidului, ca etapă finală a alegerilor interne desfăşurate la începutul lunii iulie. Preşedinţia USR a fost câştigată, din primul tur al alegerilor interne, de Cătălin Drulă, cu 71,3% din voturile exprimate, arată news.ro.

Preşedintele USR a fost ales prin votul tuturor membrilor, iar alegerile interne au debutat pe 6 iulie şi s-au încheiat pe 10 iulie, când a fost anunţat rezultatul votului. Au fost şase candidaţi, fiind înregistrate următoarele rezultate:

  • Cătălin Drulă – 12.967 voturi (71,3%)
  • Cătălin Teniţă – 2.706 voturi (14,8%)
  • Octavian Berceanu – 2.041 de voturi (11,2%)
  • George Ungureanu – 163 voturi (0,9%)
  • Miroslav Taşcu Stavre – 138 de voturi (0,76%)
  • Alexandru Kiss – 97 de voturi (0,53%).

Prezenţa la vot a fost de 77,2%.

„Suntem o singură echipă de astăzi, echipa USR. S-a terminat cu echipa lui Cutare şi cu echipa lui Cutărică, de astăzi suntem toţi USR. Cine înţelege că munca şi spiritul de echipă produc rezultate e binevenit şi e colegul nostru bun şi vom construi de aici împreună cu toţi colegii noştri, indiferent de ce opţiuni au avut. Dar ce nu mai putem să facem este că nu mai avem timp în USR de vedetisme şi de politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur în afara partidului nostru”,a afirmat Drulă imediat după alegerea sa.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, va susţine după Congresul USR o conferinţă de presă, alături de primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Comment here