Stirile ZileiTârgu-Jiu

Iluminat pe led şi-n cartierele Târgu-Jiului. Primăria obţine o nouă finanţare, de 1 milion de euro

Primăria Târgu-Jiu a obţinut o finanţare de 1 milion de euro, din Fondul de Mediu, pentru modernizarea iluminatului public în cele mai mari cartiere ale oraşului.

Proiectul prevede eficientizarea energetică a sistemului de iluminat, prevăzut cu lămpi cu led și gestionarea inteligentă a acestuia în cele mai mari cartiere din municipiu. Vor fi înlocuite 1600 de corpuri de iluminat și console și va fi elaborat un sistem de telegestiune a rețelei care va permite controlul intensității luminii, a consumului de energie și obținerea de informații despre starea în care se află acest sistem în orice moment.

„La Târgu-Jiu, avem trei surse de finanțare pentru modernizarea iluminatului public: fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro- proiect prin care am modernizat iluminatul pe principalele bulevarde ale orașului, 5 milioane de lei, din Fondul de Mediu pentru principalele cartiere ale municipiului și bugetul local, de unde vom aloca sumele necesare pentru a acoperi restul zonelor” a anunţat primarul Marcel Romanescu.

Comment here