LIFE

10 ani, 6 trofee, un singur rege: Lionel Messi, câștigătorul Balonului de Aur 2019

Lionel Messi a devenit primul fotbalist din lume de șase ori câștigător al ”Balonului de Aur”

Argentinianul Leo Messi a câștigat la limită al șaselea Balon de Aur din carieră, devenind cel mai titrat fotbalist din istorie! El a adunat cu doar 7 puncte mai mult decât al doilea clasat, apărătorul olandez al lui Liverpool, Virgil van Dijk.

Câștigător al trofeului în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019, Messi a acumulat 686 de puncte în clasamentul Balonului de Aur, iar Virgil Van Dijk, 679. Multă lume l-a considerat pe acesta din urmă învingătorul moral al acestei ediții, mai ales pentru că a fost un jucător decisiv pentru Liverpool în cucerirea Ligii Campionilor, dar și pentru prestația fără greșeală din sezonul trecut, când nu a fost driblat nici măcar o singură dată de vreun adversar! Mai mult, olandezul a fost de mai multe ori pe locul 1 în topul preferinţelor jurnaliştilor din cele 176 de ţări care au participat la vot. El a fost primul de 69 de ori, în timp ce Messi a fost pe primul loc de doar 61 de ori. Procesul de votare a fost simplu: câte un jurnalist din fiecare dintre cele 176 de ţări a nominalizat cinci jucători, acordând câte 6 puncte pentru primul, apoi 4, 3, 2 şi 1. Argentinianul a câştigat în America de Sud şi Africa, în timp ce Van Dijk s-a impus în Europa şi Asia.

Cu acest al șaselea trofeu, Messi a devenit primul fotbalist din istorie cu 6 Baloane de Aur. Primul l-a cucerit în urmă cu 10 ani, pe când avea doar 22 de ani și era un puști în momentul de vârf al carierei. Apoi, s-a dovedit că nu a fost doar un talent care va muri speranță, ci Messi s-a transformat în cel mai valoros fotbalist al planetei, iar următoarele trei trofee consecutive, cucerite în 2010, 2011 și 2012 au confirmat acest lucru. Al cincilea Balon de Aur a fost obținut de argentinian în 2015, atunci când victoria obținută cu Barcelona în finala Ligii Campionilor a fot decisivă pentru înclinarea balanței în favoarea sud-americanului și revenirea lui pe primul loc în clasamentul pentru trofeul cucerit în 2013 și 2014 de portughezul Cristiano Ronaldo, marele lui rival.

În 2019, Messi a urcat din nou pe scenă și, așa cum avea să recunoască în discursul său, a încheiat 10 ani în care i s-au împlinit aproape toate visele.

„În urmă cu 10 ani primeam primul Balon de Aur. Îmi amintesc că am venit aici cu cei trei frați ai mei, aveam doar 22 de ani și nu visam la așa ceva. Acum îl primesc pe al șaselea, într-un moment total diferit al vieții. Sunt alături de soția mea, de copii, de fratele meu și de nepoți. În tot acest timp, niciodată nu am renunțat la a visa, am avut mereu dorința de a evolua de la o zi la alta. Sper să rămân la fel și în anii care urmează. Sunt conștient de vârsta pe care o am, dar simt că am mulți ani înainte. Vreau să mă bucur de fotbal, de familia mea și de colegi”, a declarat Messi în momentul acceptării trofeului.

Starul argentinian și-a făcut apariția pe covorul roșu alături de soția sa, Antonela Roccuzzo și cei doi fii mai mari, Mateo (4 ani) și Thiago (7 ani). Mezinul familiei, Ciro, în vârstă de doar un an, a rămas acasă.

Lionel Messi avec sa femme Antonalla Roccuzzo et leurs fils, Thiago et Mateo – Cérémonie du Ballon d’Or 2019 ŕ Paris le 2 décembre 2019. © Jeremy Melloul/Bestimage Ceremony of the Ballon D’Or 2019 on December 2, 2019 in Paris, France, Image: 486094818, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Jeremy Melloul / Bestimage / Profimedia

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here