Ultima Ora

09:59 Ploile au făcut prăpăd în jumătate de ţară. Case izolate, drumuri închise

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 36 de localități din 16 județe. În Județul Gorj, s-a intervenit pentru evacurea apei dintr-o gospodărie din comuna Alimpeşti.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 36 localități din 16 județe (Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui și Vrancea) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

În localitatea Mănăstirea Cașin, din Bacău, s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă vineri, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Căutările au fost suspendate și vor fi reluate în cursul zilei de astăzi, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

În localitatea Nereju, judeţul Vrancea, s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane (9 bărbați și 3 femei) care nu au necesitat îngrijiri medicale. În localitatea Piatra Șoimului, judeţul Neamţ, un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii (10 persoane) sunt izolate rutier și pietonal.

Comment here