Ultima Ora

09:57 Proprietarul PRO TV a murit într-un accident de elicopter în Alaska

Cotidianul american New York Times anunţă că miliardarul ceh Petr Kellner se află printre victimele unui accident de elicopter în Alaska, alături de încă patru persoane. Petr Kellner a cumpărat Pro TV anul trecut, prin holdingul pe care îl deţine, PPF. 

Accidentul s-a întâmplat sâmbătă şi este încă sub investigaţie. Elicopterul Airbus AS350 B3 s-a prăbuşit în apropiere de gheţarul Knik, au spus, duminică, reprezentanţii cabanei care a închiriat aparatul de zbor.

Kellner, în vârstă de 56 de ani, împreună cu un alt invitat al Tordrillo Mountain Lodge, Benjamin Larochaix (50 de ani), tot cetăţean ceh, doi ghizi ai cabanei, Gregory Harms (52 de ani) şi Sean McMannany (38 de ani), şi pilotul elicopterului, Zach Russel (33 de ani), au murit. A existat un singur supravieţuitor, care se află în stare gravă, dar stabilă, potrivit Alaska State Troopers, care a transmis că este investigată cauza accidentului.

Cabana, care oferă pachete săptămânale în valoare de 15.000 de dolari de persoană pentru cazare şi aparate de zbor pentru ski, şi-a exprimat regretul privitor la accident: „Aceste veşti sunt devastatoare pentru echipa noastră, pentru comunitatea în care operăm şi familiile celor decedaţi. În 17 ani de activitate, este prima dată când suntem nevoiţi să ne confruntăm cu un eveniment de această amploare”.

Oficialii au spus că elicopterul a fost operat de Soloy Helicopters din Wasilla. Nu au fost făcute alte comentarii. Potrivit reprezentanţilor cabanei, Kellner era un oaspete obişnuit şi prieten al complexului.

Kellner, care era cea mai bogată persoană din Cehia, avea o avere de 19,6 miliarde de dolari. PPF, care controlează afaceri în domenii precum finanţe, telecomunicaţii, producţie, media şi tehnologie, a anunţat că activele totale ajung la 44 de miliarde de euro. 

Petr Kellner a cumpărat anul în 2019/ 2020 Pro TV, principalul canal de televiziune din România, într-o tranzacţie prin care a preluat de la americanii de al AT&T grupul CME, principalul acţionar al PRO TV. Kellner a avut mai multe afaceri în România, în ultimii 15 de ani, la un moment dat deţinuse şi 20% din Romexterra Bank, iar acum deţine două clădiri de bioruri din apropierea Guvernului. PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, prima investiţie imobiliară fiind Metropolis Center, urmată, în 2018, de achiziţia Crystal Tower.

Comment here