Ultima Ora

09:57 Preşedintele Klaus Iohannis merge la Institutul “Matei Balş”

Preşedintele Klaus Iohannis va merge, astăzi, la ora 13,00, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Vineri dimineaţa, un incendiu a izbucnit la un pavilion al Institutului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire. Patru persoane au decedat. Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul “Matei Balş” în urma incendiului izbucnit la unitatea medicală.

”Dincolo de condoleanțele transmise familiilor, și de îngrijirea pacienților afectați, șirul acesta de evenimente în spitale trebuie oprit. Nu este admis ca după fiecare astfel de drame să nu avem nimic de făcut, doar să sperăm că vom avea noroc data viitoare și că problemele se vor rezolva singure. Să mori ars (în mod repetat) în spitalul în care ar trebui să mergi cu încredere pentru alte afecțiuni, este o problemă majoră. Am încredere că, de această dată, ancheta se va desfășura corect și rapid și mai ales ca vom începe să reparăm tot ce a dus la acestă comă a sistemului sanitar” spune deputatul USR-PLUS Gorj, Radu Miruță, într-o postare pe pagina de socializare.

Comment here