Ultima Ora

09:56 Dosarul AVI INSTANT. Decizia Curții de Apel Craiova

Judecătorii Curții de Apel Craiova au dat, miercuri, sentinţa definitivă în dosarul „Avi Instant“, în care au fost trimişi în judecată patru cetăţeni libanezi şi trei români, reprezentanţi ai unor firme implicate într-o reţea de spălare de bani şi evaziune fiscală. La Tribunalul Gorj, toţi au primit pedepse cu suspendare. Judecătorii din Craiova au hotărât ca unul dintre inculpaţi, un libanez, să execute doi ani de închisoare.

Procurorii DIICOT anunţau, în vara anului 2015, destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Era vorba despre administratori sau reprezentanţi ai unor societăţi comerciale fantomă, „conectate“ la SC Avi Instant Târgu Jiu.

„Începând cu anul 2010, liderul grupării, cetățean britanic de origine libaneză, asociat unic și administrator la SC Sam Plus Internaţional SRL, a iniţiat şi coordonat atât direct, cât şi prin persoane interpuse, o serie de societăţi fantomă (SC Agro Delta Expres SRL, SC Fustok Impex SRL, SC Bordeaux Business SRL, SC Evolvo Trade SRL). Prin intermediul acestora se efectuau livrări către SC Avi Instant SRL Târgu-Jiu, firmă coordonată de un alt membru al grupării“, anunțau anchetatorii.

Au fost identificate mai multe firme înmatriculate în Bulgaria, către care au fost efectuate livrări cu caracter fictiv intracomunitar. Fiecare membru al grupării ar fi avut atribuții bine determinate, cum ar fi completarea facturilor false, a contractelor comerciale, documente privind calitatea mărfurilor ori închirierea spaţiilor de depozitare. Procurorii DIICOT din Craiova au mai stabilit că marfa provenind de la Avi Instant, cât şi marfa din alte surse au fost tranzacţionate pe piaţa internă, fiind purtătoare de TVA. Colectarea TVA nu nu s-a făcut însă de agenţii comerciali implicaţi.

Cei şapte inculpaţi din acest dosar au fost trimişi în judecată în noiembrie 2015. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj, instanţă care s-a pronunţat în mai, anul trecut. Cei şapte inculpaţi au primit pedepse cuprinse între opt luni şi doi ani şi opt luni de închisoare. Toate pedepsele au fost cu suspendare. Hotărârea Tribunalului Gorj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, judecătorii craioveni au dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Instanţa a dispus ca inculpatul Abdulmounim Alzaid să execute pedeapsa de doi ani de închisoare. Restul inculpaţilor a rămas cu pedepsele cu suspendare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here