Ultima Ora

09:54 OUG privind anticipatele, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa de Urgenţă, care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe 3 ianuarie, fiind publicată, vineri, 14 februarie, în Monitorul Oficial.

Principalele prevederi din OUG sunt: 3 zile de vot în Diaspora, dublarea numărului de parlamentari de diaspora. De asemenea, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 50 de zile înaintea votării, faţă de 90 de zile în prezent, deci se pot organiza anticipate cu 40 de zile mai repede decât în prezent. În plus, alegătorii pot vota oriunde se află în ţară, la alegerile parlamentare.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris, pe Facebook, că România se va transforma în „rai al fraudelor electorale”. PSD va sesiza de urgenţă Avocatul Poporului

„PNL a legiferat astăzi (vineri – n.r.) TURISMUL ELECTORAL! O ordonanţă nelegiuită, cu aviz NEGATIV de la Consiliul Legislativ, care va transforma România într-un rai al fraudelor electorale! O batjocură la adresa democraţiei! Ce garanţie vor avea românii că reprezentanţii lor vor fi aleşi corect?! Atât timp cât oricine va putea vota oriunde?! Este corect ca un bucureştean să decidă reprezentantul unui braşovean? Sau invers? Lucrurile sunt clare: Orban încalcă statul de drept şi s-a folosit de funcţia pe care vremelnic o deţine pentru a servi DOAR interesele PNL! Nimic pentru interesele românilor!”, spune Marcel Ciolacu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here