Ultima Ora

09:52 Ștefan știe cum își poate redobândi România independența energetică

Secretarul de stat promovat de PSD Gorj în Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, afirmă, pe pagina de socializare, că retehnologizarea utilajelor și îmbunătățirea condițiilor de lucru ale angajaților CE Oltenia ar putea face ca România să-și redobândească independența energetică.

”România trebuie să-şi redobândească independența energetică și poate face acest lucru doar dacă activitatea de la CE Oltenia va continua să se dezvolte atât prin investiții noi, retehnologizarea utilajelor miniere/grupurilor energetice pe cărbune cât şi prin îmbunătățirea condițiilor de muncă ale oamenilor. Penuria de energie cu care se confruntă Europa/România ne obligă, fără a mai analiza mult, la 3 lucruri:

1. Să renegociem PNRR – Componenta C6 energie pentru a nu mai închide grupurile energetice pe cărbune decât atunci când adecvanța SEN va permite acest lucru;

2 . Să prelungim procesul de decarbonizare al sectorului energetic cel puțin până în anul 2040 cu perspectiva anului 2050;

3. Să adoptăm o STRATEGIE ENERGETICĂ NAȚIONALĂ fundamentată pe scenarii REALE cu aplicabilitate pe termen mediu şi lung” afirmă Ștefan.

Comments (1)

Comment here