Din JudetStirile Zilei

Fost primar PSD, aruncat în luptă de PNL

Partidul Naţional Liberal Gorj o susţine pe Ioana Buşe, fost primar PSD al localităţii Stoina, în lupta pentru funcţia de primar, la alegerile locale din 9 iunie.

„La Stoina, foarte mulţi oameni au venit cu sufletul alături de doamna Buşe şi ne-au spus: „Ne vrem primarul înapoi!”” spune senatorul Ion Iordache, preşedintele PNL Gorj, în filmuleţul prin care anunţă candidatura fostei primăriţe.

În mai 2018, Buşe, aflată atunci la cel de-al treilea mandat, a fost condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie. Fosta primăriţa din Stoina a fost trimisă în judecată de DNA, împreună cu un angajat din subordinea sa, dar şi cu doi soţi din Craiova, patroni ai unei firme, care au arendat terenuri în localitate pentru a încasa subvenţii APIA. O parte din actele folosite pentru încasarea subvenţiilor au fost falsificate. După condamnare, în vara anului 2018, prefectul de Gorj a semnat mandatul de încetare a mandatului Ioanei Buşe.

Comuna Stoina este condusă, din 2020, de Laurenţiu Anghel, care a câştigat mandatul pe Partidul Mişcarea Populară, dar a trecut la Partidul Social-Democrat.