Ultima Ora

09:49 Oficial. Diana Șoșoacă și-a exclus soțul din partid

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost exclus din S.O.S. România, partidul condus de soția sa. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, au mai fost excluse alte patru persoane, inclusiv un vicepreședinte. Silvestru Șoșoacă era prim-vicepreședinte S.O.S. România.

„Comitetul Național al Partidului S.O.S. România, întrunit la solicitarea organizațiilor județene în plenară extraordinară în data de 24 februarie, la București, a decis următoarele:

  1. Excluderea din partid a următorilor: Dumitru-Silvestru Șoșoacă (prim-vicepreședinte), Mihai Rapcea (vicepreședinte), Vasile Tivadar, Adrian Pinoșanu și Mustăciosu Silviana. În cazul excluderii lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă, au fost 43 de voturi pentru și două abțineri, senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă, președintele partidului, abținându-se de la vot.
  2. Excluderea din Biroul Executiv Central a lui Marcel Viziteu, vicepreședinte și membru fondator, acesta rămânând membru simplu al partidului. Doamna senator Diana Iovanovici Șoșoacă a solicitat în acest caz doar vot de blam, dar majoritatea a decis excluderea lui Marcel Viziteu din BEX.
  3. Partidul S.O.S. România nu va face alianțe pre-electorale cu PSD, PNL, USR, UDMR sau AUR.

De asemenea, în cadrul plenarei extraordinare a Comitetului Național al Partidului S.O.S. România, s-a discutat despre pregătirea campaniei electorale și despre pașii de urmat în vederea obținerii unui rezultat cât mai bun la alegerile din acest an”, se arată în comunicatul S.O.S. România.

Senatoarea Diana Şoşoacă şi-a suspendat soţul din funcţia de prim-vicepreşedinte al SOS, motivând că decizia a fost luată pentru a-l putea „scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat”. Dumitru Silvestru-Şoşoacă a acuzat-o la rândul său pe soția sa de acţiuni abuzive, susținând că decizia este ilegală. Ulterior, pe 19 februarie, Biroul Executiv al SOS a transmis un comunicat prin care a anunțat menținerea suspendării. 

Comment here