Ultima Ora

09:49 Condamnare pentru primarul din Dănești și funcționara Primăriei Târgu-Jiu

Condamnare pentru primarul din Dănești și o funcționară a Primăriei Târgu Jiu după un scandal produs între cei doi. Mădălin Paliță și Elena Giuverdea au fost implicați anul trecut într-un incident produs în biroul în care femeia își desfășura activitatea ca funcționar public la Primăria Târgu Jiu. Între cei doi erau dispute mai vechi, care au culminat cu lovirea reciprocă și cu jigniri aduse de față cu alți funcționari publici.

Judecătoria Târgu Jiu a decis ieri ca Elena Giuverdea să fie condamnată la 8 luni închisoare pentru purtare abuzivă, cu un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, primarul Mădălin Paliță a primit o condamnare de 6 luni pentru lovire sau alte violențe și 3 luni pentru amenințare. Ambele pedepse au fost contopite într-una de 7 luni, cu un termen de supraveghere de 2 ani. Pentru ambii inculpați magistrații au dispus interdicția de a nu comunica unul cu celălalt. Instanța a decis și ca ambii să plătească daune morale.

„Admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă GE și va obliga inculpatul PCM la plata către aceasta a sumei de 100 lei, cu titlu de daune materiale, precum și a sumei de 2000 lei, cu titlu de daune morale, sume vor fi actualizate cu rata inflației(…). Admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă PCM și va obliga inculpata GE la plata către acesta a sumei de 1000 lei, cu titlu de daune morale”, a decis instanța, sentința nefiind definitivă.

Ambii inculpați au obligația și de a plăti statului cheltuieli judiciare de câte 500 de lei.

Comment here