Ultima Ora

09:46 Şcolile din Turceni rămân închise

Elevii din Turceni nu revin luni, 8 februarie, în sălile de clasă. Localitatea se află în scenariul roşu, indicele de infectare cu SARS CoV2 fiind de 3,38 la mia de locuitori.

Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să știe cu exactitate modul în care se redeschis școlile, în contextul revenirii elevilor în bănci de luni, 8 februarie.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, se suspendă cursurile pentru 14 zile la apariția primului caz de coronavirus în școală, în învățământul preșcolar și primar. În cazul gimnaziului și claselor de liceu, la depistarea unui caz de infectare cu Covid se declanșează ancheta epidemiologică. DSP va decide dacă se vor suspenda cursurile încă de la primul caz sau se așteaptă apariția celui de-al doilea caz.

Incidența în cele trei scenarii:

  • scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori,
  • scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori,
  • scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori.

În localitățile care se încadrează în scenariul verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală: copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu merg la școală.

Comment here