Ultima Ora

09:44 Razie de proporţii. Peste 1000 de persoane, legitimate

Peste 1000 de persoane au fost legitimate, fiind aplicate amenzi de peste 11.000 de lei, în cadrul acţiunilor de verificare anti-Covid 19, făcute, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii gorjeni.

„Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj , împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma celor 16 actiuni desfăşurate de cele 267 de efective, pe raza întregului județ, au fost verificate 115 societăți comerciale, 250 de mijloace de transport, fiind totodată legitimate peste 1.100 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 118 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.250 de lei” tranmiste IPJ Gorj.

Comment here