Ultima Ora

09:44 Miner decedat de COVID. Lider: Ce trebuie să facem, să vă luăm cu parul?

Încă un angajat al Complexului Energetic Oltenia, Vasile Popescu, a decedat prematur, la vârsta de 54 de ani, din cauza unor probleme de sănătate peste care s-ar fi suprapus infecția cu noul coronavirus.

Liderii sindicali au vorbit tot anul despre condițiile grele din minerit și energie și bolile profesionale dobândite de angajații CE Oltenia. Printr-o lege votată în vară au fost recunoscute condițiile speciale de muncă, dar angajații companiei nu pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani.

”Încă un coleg de la Jilț Sud ne părăsește, înainte de a ieși la pensie, la nici 54 de ani…Domnilor parlamentari PNL de Gorj, câți mineri și energeticieni trebuie să mai moară pentru a înțelege și voi că speranța de viață a acestei categorii de lucrători a scăzut DRASTIC??? Știți câți colegi au plecat dintre noi doar de când voi vă opuneți cu vehemență aplicării Legii 197/2021? Ce trebuie să se mai întâmple pentru a vă aduce cu picioarele pe pământ? Ce trebuie să facem pentru a pune în aplicare Legea 197/2021? Să vă luăm cu parul? Să vă fie rușine, tuturor care blocați aplicarea Legii 197/2021! Drum lin spre stele Prieten Drag! Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace!” a notat, pe Facebook, liderul sindical Vasile Tivig.

Comment here