Ultima Ora

09:41 Scoaterea cărbunelui din SEN, jalon și în cererea de plată numărul 4 din PNRR

România va trimite cererea de plată nr. 4 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) către Comisia Europeană în trimestrul III 2024, estimează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la solicitarea Economedia.

Statele membre pot transmite câte două cereri de plată din PNRR pe an. Anul trecut, însă, România a trimis doar cererea de plată numărul 3, în valoare de 2,7 miliarde de euro, iar aceasta este încă la stadiul de analiză la Comisia Europeană.

Cererea de plată numărul 4 va avea o valoare totală netă de 2,77 miliarde euro (1,59 miliarde euro – grant și 1,17 miliarde euro – împrumut) și este condiționată de îndeplinirea unui număr de 49 de jaloane/ținte aferente trimestrului I 2023 și trimestrului II 2023.

Pe lista jaloanelor și țintelor în curs de realizare, aferente Cererii de plată nr. 4, la data de 19.01.2024, în dreptul Ministerul Energiei figurează și ”Reforma pieței de energie electrică, prin înlocuirea cărbunelui din mixul energetic și susținerea unui cadrul legislativ și de reglementare stimulativ pentru investițiile private în producția de electricitate din surse regenerabile”.

Comment here