Ultima Ora

09:41 Ciucă l-a asigurat pe Ciolacu că va fi premier de anul viitor

Premierul Nicolae Ciucă le-a dat asigurări celor de la PSD că vor avea funcția de prim-ministru, începând din mai 2023, și că acordul prin care s-a format coaliția va fi respectat.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat conform site-ului Partidului Social-Democrat, că prioritatea sa va fi bunăstarea românilor şi găsirea unor soluţii mai bune pentru preţurile la energie.

„E o onoare să fi premier, nu e pe dorinţe. Dorinţa mea ţine de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să îi reprezint ca prim-ministru, eu am să fiu. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a afirmat Marcel Ciolacu, pe 9 august, la Parlament.

Liderul PSD mai spune că pe parcursul mandatului său de premier, PSD va nominaliza un candidat pentru alegerile prezidenţiale, fie din partid, dar şi din afara acestuia, numai dacă filialele PSD vor accepta persoana pentru această poziţie. La momentul actual, secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, este politicianul cu cea mai mare popularitate după ultimele sondaje pentru o potenţială candidatură la preşedinţie în 2024. Mandatul de secretar adjunct al NATO îi va expira în octombrie 2023.

Comment here