Ultima Ora

09:37 Zeci de contracte, încheiate de fostul șef al teatrului, ANULATE de instanță

Tribunalul Gorj a dispus anularea a 42 de contracte pe care fostul director Marian Negrescu le-a încheiat cu Teatrul ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu şi în baza cărora a încasat peste 460.000 de lei, în perioada 2008-2013.

„Admite în parte acţiunea principală formulată de reclamant (n.r. – Agenţia Naţională de Integritate) în contradictoriu cu pârâţii Negrescu Marian şi Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Constată nulitatea absolută a celor 42 de contracte încheiate între pârâtul Negrescu Marian şi Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Respinge capătul de cerere al acţiunii principale privind restabilirea situaţiei anterioare. Respinge cererea de intervenţie principală astfel cum a fost precizată. Cu recurs în termen de 15 zile ce se va depune la Tribunalul Gorj“, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj, care nu este definitivă.

Marian Negrescu a fost trimis în judecată de Curtea de Apel Craiova, în urma raportului ANI, care a constatat că încasa sume enorme de bani pentru diferite activităţi pentru care nu avea calificarea necesară şi pe care le aproba singur, cum ar fi: regia şi scenariul unor piese, întocmirea şi machetarea unor caiete-program. Negrescu a fost achitat pentru conflict de interese de Curtea de Apel Craiova, dar a rămas să se lămurească latura civilă.

Comment here