Ultima Ora

09:36 Tragedia din Timişoara: Patronul firmei de deratizare, reţinut

Patronul firmei care a făcut deratizările, în cele două blocuri de locuinţe evacuate în Timişoara, a fost reţinut pentru 24 de ore. Ministerul Sănătăţii anunţă că, după deratizarea de la Timişoara, marţi dimineaţa erau internaţi 12 adulţi şi 16 copii, toţi în stare bună, cu o evoluţie favorabilă.

Patronul reţinut pentru 24 de ore este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice. Conform informaţiilor DSP Timiş, transmise Ministerului Sănătăţii, rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că din punct de vedere fizico – chimic apa este potabilă în primul bloc evacuat.

Substanța folosită în deratizarea blocului de la Timișoara este fosfura de aluminiu – sau AIP -, fiind foarte toxică, relatează Tion.ro, citând surse din rândul anchetatorilor. Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin, disponibil într-o varietate de forme(tablete, praf, granule etc.). Acest pesticid este folosit, de regulă, în industria prelucrării cerealelor, pentru combaterea rozătoarelor din depozitele de cereale. Fosfura de aluminiu afectează inima, plămânii, rinichii și ficatul. La om, toxicitatea apare datorită ingerării fosfurii de aluminiu sau prin inhalare, absorbție la nivelul pielii sau prin pătrunderea substanței prin leziuni.


buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here