Ultima Ora

09:36 Iulian Popescu, acuzat că ”a uzurpat funcția de prefect”

Senatorul PSD Cristi Rujan, fost prefect de Gorj, îl acuză pe actualul reprezentant al guvernului în teritoriu, liberalul Iulian Popescu, de uzurpare a funcției. Asta după ce Popescu a dispus corpului de control, pe 10 ianuarie, efectuarea de verificări la Consiliul Județean Gorj.

”Un act administrativ nelegal a fost emis de către cel care a uzurpat funcția de prefect al județului Gorj! Încep prin a recomanda numitului P.I., o persoană fără cunoștințe administrative și fără antecedente penale, să citească prevederile art. 175 și art. 297 din Codul penal și să revină la MS-DOS și la alte sisteme informatice de operare. Această persoană, care nu înțelege nimic din ceea ce presupune administrația publică, legea, competențele legale, atribuțiile, etc., a impus în activitatea Prefecturii Gorj conceptul de forțe ale mecanismului bielă-manivelă, însușit politic la sediul de partid, și abuzează de funcția pe care o ocupă” spune Rujan.

Senatorul afirmă că ”Instituția Prefectului nu este un organ de control, iar prefectul nu poate dispune și efectua niciun fel de control la nicio entitate administrativă din județ, pentru că legea stabilește limitativ atribuțiile prefectului în art. 252 (1) din Codul administrativ”.

Comments (1)

  1. camelia alexandru

    domnule Rujan, te faci de rîs cu asemenea teorie, atunci de ce institutia prefectului mai are un Corp de Control ? Să facă controale, nu-i așa ? Consiliul judetean nu este stat in stat si trebuie sa se supuna ca orice institutie din cadrul judetului deciziilor reprezentantului guvernului in teritoriu.

Comment here