Ultima Ora

09:35 Cer întâlnire de urgență cu ministrul Energiei. Directori, acuzați de lobby împotriva CE Oltenia

Cele trei mari federații sindicale din cadrul CE Oltenia solicită întâlnire de urgență cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru clarificări privind susținerea planului de restructurare a companiei, trimis la Bruxelles.

Conform unui comunicat de presă, remis luni dimineață, există suspiciunea că directori din Ministerul Energiei dar și din CE Oltenia ar face lobby pentru reducerea grupurilor pe cărbune la trei, până în 2025.

”Am stabilit că, în săptămâna 15-19.02.2021, vom solicita o întâlnire cu domnul Popescu Virgil – Ministrul Energie, pentru a clarifica susținerea de către statul român, prin reprezentanții ministerului, a Planului de restructurare – decarbonare, trimis la Bruxelles, în care perspectiva anilor 2030, prindea S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A., cu un număr de 5 grupuri funcționale pe cărbune. Există, în momentul actual, suspiciunea ca anumiți funcționari cu rang de directori din Ministerul Energiei, dar și unii membri ai Directoratului companiei, nu sunt demni de statutul pe care îl au, făcând lobby pentru notificarea Comisiei Europene, în vederea reducerii la 3 a grupurilor funcționale pe cărbune, având ca rezultat restructurarea unui număr de 7500 salariați, proveniți din zona Turceni, Motru, Jilț, Mehedinți și Craiova până în 2025” transmit sindicatele și-n mesaje publicate pe paginile de socializare.

Comment here