Ultima Ora

09:34 Bustul lui Tudor Vladimirescu, dezvelit la Polovragi

Un bust al lui Tudor Vladimirescu a fost amplasat, duminică, în Primăria Polovragi. În anul în care Gorjul sărbătorește Bicentenarul Revoluției lui Tudor Vladimirescu, la Polovragi, locul în care marele pandur a fost prezent în 1821, fortificând mănăstirea pentru a putea fi folosită ca bază de operațiuni militare, a fost onorată memoria personajului istoric.

În cadrul proiectului „Bursa Brâncuși” ( inițiat în anul 2013), în onoarea Domnului Tudor, CJCPCT Gorj și Primăria Polovragi au dezvelit un bust al conducătorului Revoluției de acum 200 de ani. Bustul a fost realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi. Ca și cu alte prilejuri, de punerea în lucru a proiectului s-a ocupat Teodor Dădălău, referent în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Inițiatorul acestui proiect a propus ca data de desfășurare a evenimentului ziua de 21 martie, zi în care, prin care Legea 65/2017, a fost declarată oficial Ziua Olteniei. În expunerea de motive s-a specificat că data a fost aleasă pentru a omagia personalitatea lui Tudor Vladimirescu, cel care, la 21 martie 1821, intra în București, coborând Podul Calicilor, ținând în mâine o pâine mare – semn al păcii și belșugului.

Comment here