Ultima Ora

09:32 Un an de la tragedia de la Jilț Sud. Lider USR: Situația nu s-a schimbat în bine

Trei mineri au murit și alți zece au fost răniși după ce mașina tip tanchetă, care-i transporta în interiorul carierei miniere de suprafață Jilț Sud, s-a răsturnat pe data de 17 ianuarie 2023. În mașină se aflau și tuburi de oxigen, care au căzut peste oameni, însă medicii au stabilit că minerii au decedat asfixiați.

Corneliu Răducan Morega, președintele USR Târgu-Jiu, spune că, în anul care a trecut, condițiile de lucru nu s-au îmbunătățit în carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

”Astăzi se împlinește un an de la tragicul accident de la cariera Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, în care trei mineri și-au pierdut viața și alți zece lucrători au fost răniți. Situația nu s-a schimbat în bine de atunci. Ba mai mult, aș putea spune că s-a înrăutățit, iar viața celor care lucrează în carierele miniere este pusă în continuare în pericol. În imaginea atașată se poate vedea clar cum arată în prezent un drum principal din cariera Jilț Sud. În acest timp, candidați susținuți de PSD și PNL, unii fără nicio experiență, se luptă să prindă un loc în Directoratul CEO, adică o halcă dintr-o companie care este muribundă din cauza implicării factorului politic în decursul timpului” spune Răducan pe pagina de socializare.

Comment here