Ultima Ora

09:30 Presa internațională, despre vizita lui Charles al III-lea în România: O conexiune profundă

Presa internaţională scrie despre vizita Regelui Charles în România. Publicații importante precizează că este prima călătorie în străinătate a suveranului britanic, proaspăt încoronat. A ales ca destinație Transilvania, locul despre care toată lumea știe cât îi este de drag, arată TVR.

The Thelegraph scrie despre dragostea pe care suveranul britanic și-a declarat-o pentru țara noastră în prima călătorie pe care o face în calitate de Rege. De la momentul când a pus prima dată piciorul pe pământ românesc au trecut 25 de ani.

Numele țării noastre apare și în titlul articolului de pe site-ul Independent, care scrie că „Regele laudă cultura, moștenirea și istoria României în timp ce începe o vizită privată”, fără a fi însoțit de regina Camilla.

Și DailyMail scrie despre alegerea făcută de Regele Charles pentru prima călătorie în străinătate, după încoronare. România este prezentată ca destinație pentru un sejur privat, individual al suveranului britanic, în regiunea Transilvaniei.

„Regele Charles inspectează garda de onoare a României și se întâlnește cu președintele țării în timp ce începe prima vizită în străinătate, de la încoronare”, titrează publicația britanică.

„O conexiune profundă”: Charles călătorește în România în prima călătorie în străinătate de la încoronare”, este titlul care deschide articolul din The Times în care este descrisă sosirea monarhului britanic în țara noastră, întâlnirea cu președintele României, dar și relația strânsă pe care Regele Charles a dezvoltat-o cu Transilvania.

Despre admirația suveranului Britanic pentru țara noastră scrie și People, care amintește și că Regele Charles vizitează România în timp ce Prințul Harry este așteptat la Tribunalul din Londra, săptămâna viitoare.

Imagini din România cu ocazia vizitei suveranului britanic s-au văzut în direct la ore de maximă audiență și pe cele mai importante posturi de televiziune internaționale – BBC, CNN sau TV 5.

Regelui Charles rămâne în România până marți.

Comment here