Ultima Ora

09:30 Poliţist din Gorj, 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru luare de mită

Un polițist din Gorj a fost condamnat, joi, definitiv de către Curtea de Apel din Craiova la patru ani și patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals intelectual.

Agentul de poliție Gheorghe Milodin a fost judecat în dosarul „Mafia cărbunelui”, alături de alţi poliţişti, care nu controlau transporturi întregi de cărbune provenit de la Complexul Energetic Oltenia, notează Gazeta de Sud. Faptele s-au produs în urmă cu 6 ani. Milodin nu va mai avea voie să practice meseria timp de 5 ani după executarea pedepsei.

„În baza art. 39 alin. 1 lit. b C.p., contopește pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul Milodin Gheorghe să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. În baza art. 45 alin. 1 C.p., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (profesia de poliţist) pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale. În baza art. 45 alin. 5 rap. la art. 45 alin. 1 C.p., interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prevăzute art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (profesia de poliţist) C.p. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate de stat în apel. Restul cheltuielilor judiciare efectuate în apel rămân în sarcina statului, inclusiv onorariul apărătorului din oficiu. Definitivă” este sentinţa Curții de Apel din Craiova.

Comment here