Ultima Ora

09:29 Weber: Cîțu urmează să folosească banii din bugetul țării pentru a cumpăra voturile primarilor PNL

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că ”urmează să folosească banii din bugetul țării pentru a cumpăra voturile primarilor PNL”, în contextul congresului din cadrul partidului.

Premierul Florin Cîţu a declarat că sunt primării, în special cele cu edili PSD, care au un grad scăzut de încasare a taxelor și impozitelor locale, ale căror venituri sunt mai mici decât cheltuielile pentru plata salariilor angajaților și că se gândește foarte serios ca Guvernul să nu mai dea bani pentru echilibrarea bugetelor acestor unități administrativ-teritoriale.

„Problema este alta, că noi vedem că avem cel mai mic grad de colectare în unităţile administrate de PSD-işti. Asta e problema acestor oameni şi eu vă spun că mă gândesc foarte serios ca în acele unităţi administrativ-teritoriale unde gradul de colectare este mic, să nu mai dăm bani de la buget în reechilibrare, deci să dăm bani suplimentari să-şi acopere costuri de întreţinere. Avem situaţii – iarăşi cu administraţii teritoriale ale PSD-ului – unde veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile. Nu voi mai da voie să se întâmple aşa ceva. Le-am spus foarte clar: nu poţi să ai cheltuielile cu salariile mai mari decât veniturile tale. Aşa ceva nu se poate. ANAF-ul își face treaba, dar banii se duc înapoi și acum avem aceste UAT-uri care spun «nu ne ajung banii». Păi nu vă ajung banii pentru că nu colectați”, a mai spus primul-ministru, la Digi 24.

”Intenția prim-ministrului României, de a nu mai da bani către anumite UAT-uri, reprezintă o ieșire nepermisă pentru un înalt demnitar al statului. Practic, premierul țării și șeful unuia dintre partidele de guvernământ recunoaște fără jenă, în cadrul unui autodenunț, că urmează să folosească banii din bugetul țării pentru a cumpăra voturile primarilor PNL, în vederea apropiatelor alegeri interne din PNL. Într-o declarație politică pe care o voi susține săptămâna următoare, în Parlament, îmi voi îndemna colegii deputați să respingă asemenea practici și să realizeze că mulți dintre ei au fost trimiși în Parlament tocmai de către acei români, din acele comunități pe care acum premierul Cîțu dorește să le condamne la subdezvoltare și sărăcie” scrie Mihai Weber pe pagina de socializare.

Comment here