Ultima Ora

09:29 Manta: Va plăti PNL pentru acest dezastru?

Deputatul PSD Claudiu Manta susține, într-o postare pe Facebook, că actualul ministrul al Energiei, Virgil Popescu, ”nu știe cum să închidă mai repede” capacitățile pe lignit.

”Consumul de combustibil fosil în Europa a crescut cu 6%. Consumul mondial de cărbune este în creștere și se preconizează a fi în acest an cel mai ridicat din istorie. Prețurile mari la gaze, războiul din Ucraina nu fac altceva decât să crească zilnic cererea de cărbune. În loc să existe preocupare pentru modernizarea utilajelor sau pentru extinderea perimetrelor de exploatare și a capacităților de producere a energiei electrice pe bază de lignit, actualul ministru al Energiei nu știe cum să le închidă mai repede” acuză Manta.

Parlamentarul condamnă nepăsarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, față de soarta CE Oltenia și se întreabă dacă vor plăti liberalii pentru ”dezastru”.

”Condamn public nepăsarea ministrului Virgil Popescu și, în numele minerilor și energeticienilor din Oltenia, a familiilor prestatorilor pentru Complexul Energetic Oltenia (circa 45.000 de oameni), îi cer să renegocieze termenele pe care și le-a asumat prin PNRR de închidere a mineritului din Oltenia. Domnule ministru Virgil Popescu, în mâna dumneavoastră stă soarta și viața a 45.000 de oameni. Cum puteți fi atât de indiferent?! Va plăti PNL pentru acest dezastru?” mai spune Manta.

Comment here