Ultima Ora

09:29 Focar de infecție la Tismana. Primarul nu știa

Focar de infecție pe râul Tismana, care traversează localitatea cu același nume. Localnicii au semnalat situația în presa locală. Noul primar PSD, ales în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, Petre Remetea a declarat că urmează să ”verifice situația semnalată”.

Un cetățean din zonă a ridicat problema, conform spuselor sale râul fiind poluat de cetățenii care locuiesc pe strada Depozitului.

Petre Remetea, primarul din Tismana, a declarat pentru Impact în Gorj că va verifica situația sesizată: „O să verific situația semnalată. Nu știu cine a făcut lucrul acest. Este vorba de o stradă unde locuiesc cetățeni de etnie romă. La ajutorul social nu mai sunt așa de multe persoane. Cred că mai sunt cam patru-cinci persoane apte de muncă“.

Fostul primar al localității, Marian Slivilescu, în prezent consilier local, spune că situația descrisă este reală: „Este adevărat ceea ce se semnalează în sesizare. Pe strada respectivă locuiesc familii care cu o mare densitate a locuințelor. Din păcate, multe familii refuză colectarea deșeurilor în mod organizat de către primărie și colectarea selectivă. Râul Tismana trece pe lângă strada aceasta și, din păcate, aceasta este realitatea. Sunt foarte multe deșeuri aruncate în zonă și se antrenează atunci când vin apele“.

Comment here