Ultima Ora

09:28 Stoina: Investiție de 1 milion de euro, nefolosită

Un pod, de 1 milion de euro, realizat la Stoina din fonduri europene, nu poate fi folosit din cauza unor copaci, relatează pandurul.ro. Conform noului primar al comunei, Laurențiu Anghel, Direcția Națională Anticorupție ar fi făcut cercetări.

Reprezentanții Direcției Silvice refuză să taie niște arbori care fac imposibilă trecerea peste podul care a costat 1.000.000 de euro și care duce către satul Toiaga, acolo unde locuiesc aproximativ 100 de familii.

Autoritățile locale din Stoina au obținut, acum câțiva ani, fonduri europene pentru realizarea unui pod peste Amaradia, care să lege satul Toiaga de restul comunei. Cu toate că investiția este gata, localnicii nu îl pot folosi, pentru că este legat de un drum care este în domeniul Ocolului Silvic Hurezani.

”Podul a fost realizat cu fonduri europene, iar investiția este gata de aproximativ 2 ani. Cert este faptul nu se poate circula pe pod din cauza celor de la Direcția Silvică, sau de la Ocolul Silvic Hurezani, care nu vor să taie niște arbori. Este vorba de drumul care duce spre satul Toiaga și nu înțeleg de ce este prins în domeniul silvic. Nu se poate face trecerea de la pod la drum din cauza unor arbori. Cazul este cercetat și de DNA. Nu înțeleg de ce de doi ani aceste lucruri nu s-au rezolvat, mi se pare că se tergiversează foarte mult și nu înțeleg de ce. Sunt multe semne de întrebare și sper ca cei de la DNA să facă lumină în acest caz cât mai repede și localnicii din Toiaga să se poate bucura de investiție”, a declarat Laurențiu Anghel, primarul comunei Stoina.

Comment here