Ultima Ora

09:28 Job plătit cu 10.000 de lei la primărie. Nimeni nu-l vrea

Primăria Cluj a scos la concurs un post de IT-ist remunerat cu 10.000 de lei (2.000 de euro), dar nu s-a prezentat nici măcar un candidat. Asta pentru că la privat, pentru aceeaşi funcţie, salariile IT-iştilor clujeni sunt chiar mai mari.

„Nu am reuşit să atragem pe nimeni din IT. Căutam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, a recunoscut primarul Emil Boc.

Prezentat inclusiv de revista Universităţii Harvard ca un Silicon Valley al Europei, datorită în primul rând numărului mare de IT-işti raportat la populaţia oraşului, Clujul ar avea, potrivit unor date, circa 25.000 de angajaţi în IT.

„Suntem oraşul cu cea mai mare concentrare de IT-işti pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului şi de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea şi IT-ul reprezintă o forţă puternică”, a confirmat Boc.

Salariile mari ale IT-iştilor au avut un dublu efect. Aşa s-a ajuns şi ca preţul proprietăţilor imobiliare din Cluj să fie de departe cele mai mari din ţară, iar costul vieţii e la acelaşi nivel cu Bucureştiul, deşi salariile, exceptându-le pe cele ale IT-iştilor, sunt puţin mai mici decât în Capitală.

Comment here