Ultima Ora

09:27 Weber: Guvernul distruge agricultura românească

Deputatul Mihai Weber, președinte PSD Gorj, critică decizia guvernanților de a renunța la programul ”Tomata”, prin care se ofereau subvenții producătorilor români de tomate pe arii protejate.

”Încă din septembrie 2020, trăgeam un semnal de alarmă referitor la indiferența politicienilor de dreapta față de producătorii români. Programul „Tomata”, unul dintre programele derulate cu succes în guvernarea PSD, este îngropat de actualii guvernanți. După ce, în anul 2020, programul a beneficiat de fonduri din ce în ce mai reduse, anul acesta agricultorii au aflat cu stupoare că investițiile pe care le-au făcut nu vor mai beneficia de subvenții, deoarece, așa cum le-a transmis ministrul Agriculturii, nu mai sunt bani pentru continuarea acestui program (așa cum, de altfel, nu mai sunt bani pentru nimic: investiții, pensii, salarii, alocații etc). Nu este decât o altă dovadă a politicii dezastruoase pe care actualul guvern o duce, în toate domeniile economiei naționale” notează Weber pe pagina de socializare.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că programul „Tomata” nu va continua în 2021, pentru că bugetul statului nu mai poate suporta ajutorul de 3.000 de euro pe care fermierii îl primeau până acum.

Comment here