Ultima Ora

09:27 Tomescu: Boșii federațiilor sindicale practică „dansul bebelușelor”

Proiectul legislativ, promis de PSD, pentru a face aplicabilă Legea nr.197/2021 de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, a fost respins, marți, la Camera Deputaților, de la intrarea în procedură de urgență.

”A trecut și prima zi din februarie 2022, zi în care tocmai am văzut că noul proiect legislativ promis, proiect de completare a Legii nr.263/2010 care să clarifice și să urgenteze cât mai repede aplicarea Legii 197, tocmai a fost RESPINS de pe procedura de urgență. Între timp judecătorii din Hunedoara au dat câștig de cauză colegiilor noștri de-acolo, în cele aproximativ 50 de dosare, toate soluționate favorabil cu recunoașterea și aplicarea în totalitate a Legii 197/2021! Aici, la noi, în ceea ce privește minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, boșii federațiilor sindicale practică „dansul bebelușelor” în loc să iese la luptă împotriva ABUZULUI Guvernului României prin care ține blocată Legea 197, și să încerce astfel să oprească DISPONIBILIZĂRILE, pentru a mai putea astfel salva din locurile de muncă care ne-au mai rămas!” a reacționat, pe Facebook, Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, organizator al protestelor ce au loc marțea și joia în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

Liderul sindical crede că ”a început deja o luptă contra cronometru, luptă prin care noi vrem PENSIONĂRI, iar SISTEMUL vrea DISPONIBILIZĂRI”.

Comment here