Ultima Ora

09:26 Senatorul Rujan: Guvernul Cîțu merge într-o direcție total opusă față de curentul european

Social-democraţii anunţă depunerea unui proiect legislativ împotriva tăierii arborilor sănătoşi pentru cel puţin 10 ani. Anunţul vine în contextul în care ministrul Mediului a semnat, alături de alţi 10 miniştri, o scrisoare către Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Acordul Verde European, în care este criticată strategia forestieră planificată a UE.

Tanczos Barna susţine că strategia înseamnă o povară financiară pentru state, iar „sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”. Într-un interviu acordat în presa maghiară, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor spune că proiectul Comisiei Europene încalcă dreptul statelor membre UE de a-şi decide politicile în domeniul pădurilor.

”Guvernul Cîțu merge într-o direcție total opusă față de curentul european! Așa se face că, dacă Strategia Forestieră Planificată a Uniunii Europene își propune să protejeze pădurile de defrișările masive, Guvernul României vine și adoptă o retorică de avocat al marilor firme din industria forestieră, riscând astfel să își încalce angajamentele asumate în cadrul Uniunii Europene. Pentru a-l scăpa pe premierul Cîțu de grija pe care o are în legătură cu modul în care ar putea să își valorifice pădurea retrocedată în condiții dubioase și pentru a pune capăt acestor prietenii prin care se tranzacționează pădurile României, amiciții protejate chiar de la Cotroceni, PSD va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul național, a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani” declară senatorul PSD Gorj, Cristi Rujan.

Comment here