Ultima Ora

09:26 Lider: Peste 2600 de locuri de muncă se vor pierde din CE Oltenia, anul viitor

Minerii și energeticienii vor protesta, din nou, în această după-amiază, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, pentru a cere reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani, în condițiile în care guvernul a făcut public programul de închidere a carierelor miniere și termocentralelor pe cărbune.

”Complexul Energetic Oltenia este supus unui program de închidere a grupurilor energetice pe bază de cărbune și, astfel, se vor pierde mii de locuri de muncă din această companie. Mii de salariați ai C.E. Oltenia nu știu ce viitor vor avea în acest context, astfel fiind supuși, zi de zi, unui stres de nesuportat! Dincolo de declarațiile politice ale politicienilor, dincolo de orice promisiuni și manipulări, un lucru este cert, anume că, în doar doi sau trei ani, se vor pierde câteva mii de locuri de muncă (peste 2600 numai anul viitor)!” spune liderul sindical Manu Tomescu, organizatorul protestelor.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari cere protecție socială pentru angajații C.E. Oltenia.

”Așa cum își asumă foarte clar închiderea grupurilor energetice pe cărbune, tot așa de clar trebuie să își asume și protecția socială a salariaților din C.E.Oltenia, afectați de acest plan de închidere. Salvarea C.E. Oltenia trebuie să înceapă, în primul și primul rând, cu salariații din această companie. Iar, o măsură justă, pe care Guvernul României trebuie să o aplice imediat, este DEBLOCAREA și APLICAREA în TOTALITATE a Legii nr.197/2021! Iar, după aceea, trebuie negociate plăți compensatorii, venituri de completare și un calendar clar și asumat în ceea ce privește politica de personal de acum înainte, privind forța de muncă din C.E. Oltenia” mai spune liderul sindical.

Comment here