Ultima Ora

09:26 Căsuţe cu cărţi amplasate la Rânca pentru turişti

Turiştii care ajung la Rânca pot să împrumute o carte pe timpul sejurului de la o căsuţă special amenajată. „Căsuţa de lectură“ este o iniţiativă a Casei de Cultură Novaci. 

„Datorită reusitei proiectului, în anii 2019 si 2020, am hotărât ca în anul 2021 să ne extindem activitatea si în staţiunea Rânca. Asteptăm noi donatori. Nu aruncaţi cartile, pentru alţii sunt o binecuvântare!”, au transmis voluntarii novăceni şi profesorul Elena Basarabă, coordonatorul proiectului. 

Cărţile provin din donaţii, în oraşul Novaci fiind amplasate mai multe căsuţe.

„Mulţumim donatorilor de carte, respectiv domnului Constantin Ţicărău atât de îndrăgostit de aceste meleaguri, încât a ales să locuiască la Rânca în diverse perioade din an, cât şi donatoarei din Drăgăşani, care trecând spre Rânca ne-a adus cărţi fără a-şi lăsa numele. Felicităm cititorii care au înţeles să returneze cărţile citite. Mulţumim celor care au crezut în iniţiativa noastră. În acest moment, casuţa de lectură cea mai eficientă, din zona statiei de autobuze Novaci, conţine carte şcolară. Dragi tineri, petreceţi timpul liber citind! Lectura trebuie să facă parte din vieţile voastre, vă lărgeşte perspectiva asupra lumii în care trăiţi, vă hrăneşte spiritul si imaginatia. Lectura este o formă a fericirii. Învăţati să fiţi cu adevărat fericiţi citind!“ este mesajul postat pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Novaci.  

Comment here