Ultima Ora

09:24 Șeful CJ Prahova, viață de lux. A cheltuit aproape 600.000 de euro pe vacanţe, într-un an și jumătate

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a cheltuit într-un an şi jumătate aproape 600.000 de euro pe produse de lux şi vacanţe, pe lista destinațiilor aflându-se Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Capri, Mykonos și Nisa.

Iulian Dumitrescu are o avere impresionantă, însă are și datorii, arată evz.ro. Conform declarației de avere, acesta are două împrumuturi luate de la bancă. Dincolo de banii din conturi și de aceste datorii, baronul de Prahova ducea o viață plină de opulență, cheltuind sume importante pe vacanțe și bunuri de lux.

Șeful CJ Prahova a fost trimis sub control judiciar, în dosarul în care DNA a făcut, joi, mai multe percheziţii. Fostul prim-vicepreședintele PNL e suspectat de luare de mită și fals în declarații. Totodată, sora și cumnatul său au fost puși sub control judiciar. Cei doi l-ar fi ajutat pe Dumitrescu să obțină bani, excursii în străinătate și bunuri de lux. Documentele verificate de DNA arată că acesta a cheltuit, în 18 luni, aproximativ 600.000 de euro pe vacanțe și shopping de lux.

„Suma de 2.975.500 lei (1.616.000 de lei+1.359.500 lei) ar fi fost cheltuită în decurs de un an şi 6 luni pe vacanţe şi achiziţii de produse de lux, reprezintă mai mult decât dublul sumelor de 1.078.507 lei şi 57.000 de euro, care reprezintă totalitatea veniturilor declarate de Iulian Dumitrescu împreună cu familia sa (soţie + copii aflaţi în întreţinere) în cele două declaraţii de avere din anul 2022 şi 2023”, arată datele DNA.

Iulian Dumitrescu este urmărit penal de DNA pentru că ar fi cerut o mită de 47 de milioane de lei. Din această sumă, baronul de Prahova ar fi primit doar 16 milioane de lei.

Comment here