Ultima Ora

09:24 Boza: Ne achităm complet de sarcinile din CCM

Managerul Sorin Boza se laudă că le-a acordat celor peste 13.000 de salariaţi din cadrul Complexului Energetic Oltenia drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă. În decembrie, se acordă prima pentru copiii angajaţilor, prima de Crăciun şi economia la fondul de salarii.

„Primele sunt cuprinse în contractul colectiv de muncă, pentru luna decembrie. Vorbim de prima pe care am acordat-o pentru copiii fiecărui angajat, prima de Moș Crăciun, în valoare de 100 de lei pentru fiecare copil sub 18 ani, apoi a fost prima de 1.100 de lei pentru fiecare angajat. S-au acordat avansul, lichidările, se dă avansul pe 27 decembrie, deci e o lună în care ne vom achita complet de toate sarcinile care rezultă din contractul colectiv de muncă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, susține că primele pentru copii minerilor ar fi trebuit să aibă o valoare mai mare, pentru că ortacii sunt tot mai îmbătrâniți.

„1.100 de lei este prima de Crăciun, dar ei o interpretează ca de Varvara, care nu mai înseamnă pentru mineri mare lucru, decât o festivitate undeva. Minerii își fac ziua în august. Normal este prima de Crăciun. Sunt tichete cadou, de 1.100 de lei valoare. Iar pentru cei 100 de lei pentru fiecare copil minor, să le fie rușine, pentru că sunt foarte puțini copii și puteau să bage acolo 200 de lei sau poate chiar mai mult. Minerii sunt îmbătrâniți toți, nu mai sunt copii minori”, a spus Nicu Bunoaica.

Angajații CEO mai primesc și câte 348 de lei, bani rezultați prin împărţirea economiei înregistrate la fondul de salarii. Situația fondului de salarii la 11 luni a fost analizată, sâmbătă, în cadrul comisiei mixte administrație-sindicate.

„S-a stabilit ca fiecare angajat să primească 595 de lei brut, 348 net. Cred că se putea obține suma de 700 de lei pentru că mai erau previzionate 3 milioane de lei din 2018. (…) Foarte mulți mineri, din cauza salariilor foarte mici, mai ales femeile, pleacă în Germania, în Spania, în Anglia, cu întreruperea contractului de la o lună la 3 luni. Sunt foarte mulți care pleacă. Și bărbați. Se duc șoferi, tractoriști. În trei luni câștigă cât câștigă într-un an în această companie. De acolo se mai fac iar economii, pentru că acei oameni, pentru acele trei luni, nu primesc acei 1.100 de lei, nu primesc tichete de masă”, a mai spus Nicu Bunoaica.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here