Ultima Ora

09:23 Șoferii băuți, drogați sau fără permis, care provoacă accidente, merg la închisoare. Campanie de informare a IPJ Gorj

Poliția continuă campaniile de informare a șoferilor referitoare la o recentă modificare a Codului penal. În cazul celor care au consumat alcool sau droguri ori nu dețin permis de conducere, s-au urcat la volan și au produs un accidente mortale, pedeapsa cu suspendare nu mai este posibilă.

„Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, au continuat, vineri, campania de informare şi conştientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de droguri, precum şi creșterea gradului de siguranță rutieră. În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. Polițiștii recomandă:

  • Nu consumați alcool dacă intenționați să conduceți!
  • Dacă ați consumat alcool, nu vă urcați la volan! Lasăți mașina parcată sau găsiți o altă soluție sigură de a ajunge acasă.

Siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic este prioritară. Dacă ați băut, nu puneți în pericol vieți alegând să conduceți!” transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj.

Comment here