Ultima Ora

09:23 PLX 75/2021, locul 2 pe lista de așteptare pentru promulgare

Președintele Klaus Iohannis s-ar putea pronunța, în această săptămână, pe legea de reducere a vârstei de pensionare, în cadrul Complexului Energetic Oltenia, la 52 de ani. Astăzi, începe cea de-a 23-a săptămână de pichetare a Prefecturii Gorj.

”Avem speranța că, în această săptămână, vom reuși să vedem că activitatea minerilor și energeticienilor va fi încadrată în legea pensiilor la grupa de muncă în CONDIȚII SPECIALE” spune Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Vasile Tivig, un alt protestatar, afirmă că Inspectoratul Teritorial de Muncă ar putea impune sistarea activității CE Oltenia, pentru că, la 1 septembrie 2021, expiră condițiile deosebite de muncă.

”Dacă această lege nu va fi promulgată de Președintele României, ITM-ul va putea impune sistarea activității S.C.E. OLTENIA S.A., începând cu data de 01.09.2021, dată la care expiră autorizările pentru condiții deosebite de muncă! După cum știți, cei doi parlamentari PNL de Gorj, fiind foarte ocupați cu blocarea PLx75/2021, au „reușit” performanța de a pierde condițiile deosebite de muncă, fără ca locurile de muncă încadrate în aceste condiții de muncă să fie normalizate” a notat Tivig pe pagina de socializare.

Comment here