Ultima Ora

09:23 Asfaltări de 120 de milioane de euro pe drumurile naţionale din Oltenia

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova pune pe masă alte zeci de milioane de euro pentru a întreţine drumurile naţionale din Oltenia, arată Gazeta de Sud.

După cele aproximativ 90 de milioane de euro, care vor fi cheltuite în următorii patru ani pentru lucrări de întreţinere periodică a drumurilor din administrare (aşternere covoare asfaltice), DRDP oferă maxim 35 de milioane de euro şi pentru întreţinerea curentă a aceloraşi drumuri, tot sub forma unui acord cadru pe patru ani. Aici este însă vorba de cu totul alte tipuri de lucrări, mai exact de acele reparaţii care pot fi făcute în mod curent, cum ar fi plombări şi colmatări. Acestea vor fi executate pe partea carosabilă, acostamente, benzile de urgenţă şi benzile de încadrare, în funcţie de tipul de îmbrăcăminte existent. 

Licitaţia pentru acordul cadru de lucrări (întreţinere curentă) a fost lansată de CNAIR, prin DRDP Craiova, săptămâna trecută, pentru cele cinci secţii din Oltenia: Craiova, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea şi Turnu Severin. Ca de obicei, acordul a fost împărţit în loturi, câte unul pentru fiecare judeţ, valoarea totală a contractelor pe patru ani fiind de 146.328.039,70 lei (fără TVA). Adică 174 de milioane de lei cu TVA (35 de milioane de euro).

Un ofertant poate depune oferte pentru toate loturile, termenul limită fiind data de 13 februarie.

Comment here