Ultima Ora

09:22 Românii, prea săraci pentru a-și permite un concediu. Ce propune Miruță

Aproximativ 35 milioane de persoane din Uniunea Europeană, însemnând 28% din populație, au prea puțini bani pentru a-și permite să meargă vara într-o vacanță de o săptămână, arată un studiu publicat luni de Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CES). Românii sunt printre cei mai afectați europeni din acest punct de vedere.

”Faptul că, astăzi, în România, 3.077.928 de români, între care și lucrătorii ale căror salarii nu depășesc pragul de sărăcie, nu își permit o vacanță de o săptămână departe de casă, România fiind țara din UE care înregistrează cea mai mare creștere a inegalității accesului la vacanță, în ultimul deceniu, este un semnal de alarmă care ne arată că beneficiile creșterii economice din ultimul deceniu nu au fost distribuite în mod just în societate” spune deputatul Radu Miruță.

Liderul USR-PLUS Gorj amintește că, în campaniile electorale de anul trecut, partidul său a promis taxe zero pe salariul minim și crede că, anul viitor, o asemenea măsură ar trebui să fie testată, fiind o decizie asumată în Coaliție.

Comment here