Ultima Ora

09:22 Romanescu, indecis: Mai este mult până la alegerile din 2024

Deși, luna trecută, se arăta sigur pe o nouă reușită la alegerile locale din 2024, acum, primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, afirmă că o nouă candidatură va fi determinată de susținerea pe care o va avea din partea cetățenilor din municipiu.

”Vă pot spune de pe acum că, în 2024, cu aceeași echipă voi câștiga și Primăria Târgu-Jiu și majoritatea în consiliul local”, afirma Marcel Romanescu, pe 24 ianuarie, la Radio Infinit. Acum, declară că este dispus să facă pasul lateral, dacă va vedea că există o altă persoană mai bine plasată.

”Înțeleg că domnul Ivăniși și-a anunțat candidatura, iar domnul Romeo Chiriac a fost anunțat de către alții. Dânsul chiar a făcut o declarație în care spune că este interesat de activitatea pe care o desfășoară. Mai este mult până la alegerile din 2024. Nici eu nu pot să vă dau acum un răspuns sigur. Candidatura mea este determinată de susținerea pe care o voi avea din partea cetățenilor din municipiul Târgu-Jiu, nu din partea unui partid, neapărat. Dacă voi constata că nu am șanse să câștig, așa cum mi-am făcut un calcul și în 2017, și în 2020, și există o altă persoană mai bine plasată, nu voi sta nici măcar un minut să mă gândesc. Voi susține pe cel care o să aibă șansa să ducă mai departe mandatele mele de primar”, a spus primarul Marcel Romanescu, conform pandurul.ro.

”Sunt suficient de multe poziții în structura administrativă și în cea parlamentară, acolo unde mă pot regăsi oricând și în altă funcție. Nu am ocupat pe viață acest post de primar și nici nu-mi doresc. Eu sunt cadru didactic și mă întorc cu mare drag la Universitatea ”Constantin Brâncuși”, acolo unde am o catedră rezervată de 4 ani. Mai am încă doi ani și jumătate în care trebuie să demonstrez proiectele pe care le-am demarat. Încă nu am luat vreo decizie în ceea ce mă privește. Nu voi lua o decizie de unul singur și o să mă sfătuiesc cu oamenii care m-au susținut mereu. O formațiune politică mă poate sau nu susține, dar cetățenii da. Dacă am girul politic fără susținerea populației, nu am nicio șansă”, a mai declarat Romanescu.

Comment here