Ultima Ora

09:21 Lider: Deblocați legea sau dați de belea!

Cele patru federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia și-au scos, din nou, oamenii în stradă, marți după-amiază, la Târgu-Jiu, cerând deblocarea legii de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare.

”Deblocați legea sau dați de belea! Astăzi am continuat lupta pentru deblocarea legii 197/2021. La protest au participat liderii celor patru federații sindicale alături de membrii lor, mineri și energeticieni din toate sindicatele. Am scandat, UNITATE, UNITATE, UNITATE! NU CEDĂM! LUPTĂM, LUPTĂM, LUPTĂM ȘI CÂȘTIGĂM!” a transmis Manu Tomescu, vicepreședinte Sindicatul Energia Rovinari.

Marți, liderii federații au discutat ce urmează să facă, în contextul propunerii prezentate de ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, ca perioadă anterioară anului 2001 să fie asimilată condițiilor speciale. Numai că, după o discuție cu șeful Casei Naționale de Pensii, au aflat că ar fi posibil așa ceva doar prin ordonanță de urgență a guvernului. După demiterea, marți, a Guvernului Cîțu, urmează o perioadă de interimat în care nu mai pot fi emise ordonanțe de urgență.

Comment here